Лакуна

Съдържание

Вижте най-новата публикация

3-D работен плот!

|

20ти юли 2006, VivoПрототип на триизмерния
работен плот


Можете да местите,
подгъвате и мачкате
файлове...

2-D

След вече двайсетина години масова популярност на компютрите сме свикнали с определен начин, по който да работим. Местим иконките по desktop-а, отваряме прозорци - ширим се в две измерения. Отдавна не е имало сериозна революция в потребителския интерфейс.

Всъщност никога не е имало истинска революция, така че да се промени мисленето на хората. Революция беше самата поява на компютрите. Но откакто сериозно навлязоха в живота на хората те са си в общи линии все същите. Въпреки че стават все по-мощни, въпреки хилядите подобрения.

Досега в триизмерното представяне са стъпвали единствено компютърните игри. А за всекидневната работа на хората са правени опити с Java, мислиха отделен език за триизмерна интерактивност (VRML), дори се говореше, че в новата Vista на Microsoft ще има 3D похвати за завъртане на прозорци. Всичко без особен успех.

3-D

Вече има изумително добър прототип, който може да преобърне нещата. Задължително вижте клиповете представящи BumpTop™ Prototype! http://honeybrown.ca/Pubs/BumpTop.html

Хората са се заиграли не с прозорци и въртене, а с разположението на вашите документи. Направили са ги "реални" 3D обекти. И за да работите с тях ви трябва само електронна писалка.

(Ако имате проблеми с изтеглянето на видеото - пишете за да ви го дам)


+ Напишете коментар


Вашето име: *

Поща: (не се показва, нито се споделя)

Коментар: *

За lacuna.specto.org | Абонирайте се за Лакуна (Atom емисия)